Kérjen ajánlatot most!

Fájl kiválasztása

TECHNIKAI INFORMÁCIÓK    -     HASZNÁLATI UTASÍTÁS

 

 

A munkalapokat  HPL, vagy CPL ( dekorlemez ) bevonattal készítjük ugyan azzal az anyaggal, amivel a hagyományos munkalapok készülnek, különböző vastagságú forgácslap hordozóra ragasztva.  

A felületre ragasztott dekorlemez bevonat  ( ami a munkalapok színét adja ) egy vízálló, és bizonyos mértékben  és felülettől függően kopásálló anyag.  Alapanyagát tekintve, 7 réteg egyesével melamin gyantával átitatott  és összepréselt  műszaki papír.

 

Kopás, vagy karcállósság

Több forgalmazó hirdeti a saját munkalapját, karcálló minőségűnek.

Szerintünk ez így nem helyes. A karcállónak mondott  sötét lapot  is könnyen meg lehet karcolni egy éles késsel.  Minél sötétebb a munkalap színe, annál  jobban látszik a karcolódás.

Pl. egy világos kőmintás érdesített felületű munkalap esetében egy adott mértékű karcolódás nem látható,  míg a fekete munkalapok esetében ugyanaz a karcolódás látványosabb. Ezért a sötétebb felületű lapok használatához nagyobb odafigyelés szükséges.

 

Hőállóság

Tűzről levett, mikróból kivett stb. forró edényeket közvetlenül a munkalapra tenni tilos! Mindig használjon edény alátétet.

A dekorlemezek csak rövid ideig,  másodpercekig bírják a magas hőmérsékletet. Ha 1-2 percig, vagy tovább melegítjük a felületet  akkor a dekorlemezt  alkotó egymáshoz préselt papír rétegek begázosodnak, és felhólyagosodhat a felület.

 

Vízállóság

A munkalapok felülete vízálló.

Az élzárások vízzáró ragasztóval kerülnek felragasztásra, de ennek ellenére a mosogatók, mosdótálak környékén az esetleg kifolyt, kifröccsent vizet, vízcseppeket  célszerű szárazra törölni.

Az illesztések megfelelő tömítése szükséges. Amennyiben összemart lapokat rendel tőlünk, úgy azokat mi a műhelyben összeillesztjük,  ellenőrizzük a csatlakozó éleket. A helyszínen a beépítés során ezeket az illesztéseket  felázás ellen szigetelni kell!  A megfelelő szigetelő, tömítő anyag,  pl. szaniter szilikon  tömítő, ragasztó anyag. Fontos, hogy az illeszteni kívánt két egymáshoz csatlakozó él, mindkét felületén a szigetelő anyagot egységesen kenjük szét. Használjon a munkalap színének megfelelő, vagy ha nincs színben megfelelő, akkor egy világosabb árnyalatot. A színtelen szilikonok vékony fekete csíkban fognak látszani, ezért ezt barna, vagy ennél sötétebb  árnyalatú munkalapok illesztésénél használja.

Az összemart munkalapokat ezután alulról ún. összehúzató csavarokkal tudjuk összehúzatni.

Fontos még, hogy az illesztésénél az összehuzatás hatására kitüremkedő tömítőanyag letakarítását, az összeillesztést követően, 5-10 percen belül, a tömítő anyag bőrösödése előtt, végezze el! Ha már a tömítő anyag elkezd kötni, gumisodik, és a takarítást ekkor végezzük, kihúzhatjuk az illesztésből az anyagot, így az már nem vízálló. Ebben az esetben az illesztést meg kell ismételni. 

A tömítő anyag letakarításához használhat pl. baba törlőkendőt.

Az összeillesztett lapok, 24 óra száradás után használja csak!

 

 

 

Kivágások !!!!!!!

A munkalapokba kerülő főzőlapok, mosogatók helyének a kivágásánál, a sarkok legyenek ívesek.

Többször előforduló utólagos probléma a munkalapok főzőlapjainak, mosogató tálak, kivágásainak sarkán a dekorlemez tovább repedése! Ezek az esetek, csak akkor történnek, ha a kivágások sarkai fúrva, és dekopírfűrésszel vannak kivágva, ill. merülő fűrésszel stb. esetleg sarkosra vannak vágva!

Abban az esetben, ha  a kivágásokat utólag egy felsőmaró géppel, minimum 12 mm. átmérővel rendelkező marókéssel marják át, és a  sarkait ezzel marják ívesre, a repedések nem jelentkeznek!
 
A főzőlapok esetén pl:  560 + 2 mm. ( gyári adat ) tehát 562 mm-re szükséges a szélességi méretet marni. Nem jó ha szorul!  A főzőlapok oldalán egy erős rugós rögzítő, folyamatosan feszíti szét a munkalapot, ami egy idő után ettől elrepedhet!!! Ez nem a munkalap hibája!!! Ez a beépítésből adódó hiba!
 
Ezért is nagyon fontos, hogy a kivágásokat utólag marják körbe megfelelő méretre egy felsőmaró géppel. 
Az általunk készült marásoknál a sarkokban a rádiusz, 10 mm. Ennél kissebre nem tudjuk marni.   Ez a belső 10 mm. rádiusz azoknál a főzőlapoknál is megfelelő, ahol a gyártó 5 mm-t kér!
 
 
A kivágásoknál a munkalapok éleit, ill. a munkalapba kerülő csaptelepek furatait is szigetelni kell!

 

 

Takarítás

A munkalapok felületéről a szennyeződést nedvesítéssel, folyékony tisztítószerekkel, szivaccsal, rongyal távolítsa el!

Ne használjon fém dörzsi szivacsot!

 

Árak

Egyedi gyártással foglakozunk, ezért nincs fix fm. árunk. Viszont a vevőink visszajelzése alapján biztossan állíthatjuk, hogy ügyfeleink elégedettek az elkészült termékek ár érték minőség aránnyával!

 

Bátran tegyen próbára Ön is!  Küldje el mire van szüksége, küldjük az ajánlatunkat!!

 

 

Egyedi gyártás:

Az álltalunk készített munkalapok alsó felületére nem papírt ragasztunk, mint a más gyártók által készített hagyományos munkalapok esetén szokás, hanem dekorlemezt, így tökéletessen ellenáll, a víz és a forró gőzökkel szemben!  Pl. a sütő, vagy mosogató gép ajtó nyitásoknál előforduló gőzök. 

 

Mérettől és a kiválasztott színtől függ a munkalapok ára, pontos méret és szín kiválasztás után tudunk pontos ajánlatot adni!

A munkalapokat minden esetben, egyedi megrendelés alapján készítjük.

Amit érdemes tudni:

A felhasználásra kerülő dekorlemezek, szélességi mérete 130-132 cm. ami a standard  60 cm. széles munkalapok készítéséhez van kialakítva. Ebből adódik, hogy a 60 cm.szélessebb munkalapokat csak nagy veszteséggel lehet előállítani. Ezt a veszteséget a dekorlemez hossza is befolyásolja, ami 280 cm- től. 410 cm. ig. terjed, gyártótól és színtől függően.

 

A maradékok felhasználására egy jó megoldás, ha falburkoló panelt készítünk belőle.

 

Jöjjön el hozzánk, böngésszen színmintáink között, ami 11 Európai gyártó, több mint  3 5 0 0  !!!  szín variációját jelenti.

 

Szánjon még egy kis időt a döntésre, gondolja végig alaposan a szempontjait, hiszen a konyhája egyik legjelentősebb, legtöbbet látott, és használt felületéről van szó!  

Kérjük küldje el a tervezett munkalapok méretét, és mi 24 órán belül elküldjük ajánlatunkat.

 

Köszönjük.

ÁRAJÁNLATOT KÉREK ;-)) 

Ilyen és ehhez hasonló rajzokat kapunk ügyfeleinktől. Nem kell ennél bonyolultabb, 3 dimenziós látványtervet készítenie, nekünk ennyi elegendő. Ha nem tudja megoldani, hogy a munkalapról rajz készüljön, az se lehet kizáró ok az árajánlat elkészítésére, akkor hívjon minket, segítünk.